Alternate Text

Brug 5 minutter og vind 4 år

En undersøgelse fra penge- og pensionspanelet viser hvordan en reduktion i de omkostninger du betaler til din bank- eller pensionsselskab kan resultere i 4 år længere på pension med samme indkomst.

Helt præcist fandt panelet, at 1%-point højere omkostninger resulterer i 4 år mere i arbejde, før den samme indkomst kan opretholdes ved pensionering. Med andre ord kan det koste dig 4 år, ikke at tage 5 minutter ud af skemaet og bruge dem på din pensionsopsparing.

Effekten af omkostninger på din opsparing er enorm. Forventningen til dit afkast er ofte omkring 5% hvert år, hvorfor 1%-point vil betyde, at du snydes for en femtedel af kagen hvert eneste år. Hertil kommer ’dumme’ omkostninger til hvilende ordninger fra gamle arbejdsgivere. En forkert opsparingsrækkefølge der kan øge din marginalbeskatning til langt over 80%. Altså en masse faktorer mikset sammen med fagtermer, der resulterer i alt for meget af din opsparing går til alt andet end opsparing.

Vi synes ikke, at det er fair, at nogen skal straffes med høje omkostninger og brandbeskatning fordi pension overkompliceres og præsenteres uoverskueligt. Det er derfor vi hos Pensure arbejder på at gøre det så nemt som overhovedet muligt at se sine pensionsforhold efter i sømmene. Så flest mulige af dine hårdt tjente kroner ender i dine lommer i din tredje alder.

Derfor beregner vores system om du sparer nok op og om du sparer rigtigt op. Vi går dernæst skridtet videre ved at kigge gamle ordninger og opsparinger igennem for at se om du med fordel kunne gøre noget anderledes. På den måde sikrer vi os, at du på den bedst mulige måde kommer i mål - så du kan slippe bekymringerne og stole på at din tredje alder er sikret.

Jon Reitz Jon Reitz