Alternate Text

Du lever kun en gang, men længere end nogensinde før!

En person som går på folkepension som 65-årig i dag, vil i gennemsnit leve til hun eller han er over 86 år. Du tilbringer en fjerdedel af dit liv på pension – og vi lever længere end nogensinde før. Fantastisk!

Men når alt kommer til alt, er det ikke kun mængden af år i dit liv der tæller – det er mængden af liv i dine år.

Ny forskning tyder på, at det ikke kun er kost, motion og tilstrækkelig søvn, der afgør hvor gammel man bliver – et lavt stressniveau, en positiv indstilling og dine sociale relationer er også faktorer, der både forlænger år i dit liv – og liv i dine år.

Hvorfor lever vi længere?

Anden international forskning viser, at vores levealder er eksploderet de sidste 100 år, men hvad er årsagen til, at vi i stadig stigende grad lever længere?

Der er ingen tvivl om, at grunden til den stadig stigende middellevealder er resultatet af samfundsmæssige initiativer. Færre cigaretter, mere motion og sundere mad, er de overordnede grunde til, at vi i dag lever længere. Selvom det lyder enkelt, er der en lang række sygdomme, der forebygges af netop disse grunde. Der er mere fokus på kost, motion og røgfrie miljøer.

Det er ikke kun samfundsmæssige initiativer, der forlænger middellevealderen, den enkelte tager også ansvar for at forlænge årene i sit liv – og liv i årene. Generne bærer kun 25% af ansvaret for den enkeltes længere liv, hvorefter det er op til den enkelte at have en positiv indstilling, sige pyt til ting, den man ikke kan ændre, være bedre til at tackle modgang og til at bede om hjælp.

Hvad betyder den stigende levealder for mig?

Den stigende levealder betyder, at du roligt kan tænke langsigtet og lave planer samt økonomiske investeringer allerede nu! Vil du rejse verden rundt eller have tid og råd til at overøse dine børne- og oldebørn med kærlighed og gaver? Klik HER og få tidlig adgang til Pensure. Vi garanterer at dit fremtidige jeg vil takke dig!

Frederik Dannevang Frederik Dannevang