Alternate Text

En kort pensionstjekliste, så du kan få et overblik

Mange kan ikke overskue, hvordan de får overblikket over deres pension. Derfor har vi lavet en kort tjekliste, så du hurtigt kan danne dig et overblik og dermed bedre forstå din pensionsordning.

Step 1: Få et overblik over dine årlige omkostninger i procent

Mange kan spare i nærheden af 1,5-2,5% i ÅOP (årlig omkostning i procent) svarende til mellem 15.000 - 25.000 kr. om året pr. 1 mio kr. opsparet. For at illustrere hvad det betyder for den samlede opsparing har vi lavet et eksempel her: 

"51-årige Inge Jensen har en ratepension i sin bank gennem en ”Private banking” aftale hvor hendes indestående i dag udgør ca. 890.000 kr. Hun vil gerne gå på pension når hun bliver 67 år, og har herved 16 år til pensionering. Hendes investeringsprofil i banken er valgt som moderat risikovillig med ca. 60 % vægtet i aktier og 40 % i obligationer.

Ved en samlet gennemgang viser det sig at Inges samlede ÅOP udgør ca. 2,7 %, svarende til at hun hvert år betaler banken ca. 24.000 kr. i forvaltningsomkostninger, som er stigende i takt med hendes depot vokser med en løbende indbetaling om året på 55.000 kr.

Tager vi udgangspunkt i et alternativt investeringsprodukt i form af indeksfonde som er nøje udvalgt med samme risikospredning mellem aktier og obligationer, når vi frem til at hun kan reducere sine forvaltningsomkostninger til ca. 0,6%, svarende til ca. 5.400 kr. om året.

Inge sparer derved minimum ca. 18.660 kr. om året..."

51-årige Inge, der har 890.000 kr. på sin pensionsopsparing. Ved at skifte til et selskab med lavere ÅOP (fra 2,7% til 0,6%), vil hun som 67-årig kunne gå på pension med hele 620.700 kr. ekstra i pension - alene ved at skifte til et pensionsprodukt eller et selskab med lavere omkostninger.

Du kan se en mere detaljeret beskrivelse af eksemplet og udregningen i vores gæsteblogindlæg her.

Step 2: Har du ordninger, der ikke bliver indbetalt på?

Gå ind på Pensionsinfo og log ind med NemID. Vi har lavet en guide til dig, så du kan se, hvordan man gør her.

Hvis du har nogle pensionsordninger, der ikke bliver indbetalt på, bør du overveje, hvad der bør ske med dem, da der er stor risiko for, at din opsparing bliver ædt op af gebyrer. 

Step 3: Få uvildig rådgivning

Det kan virke besværligt eller tidskrævende at få det fulde overblik over, hvordan du får mest muligt ud af din(e) pensionsopsparing(er). Derfor kan det være en god idé, at få hjælp til at få vurderet, om der er penge at spare.

Hvis du allerede har prøvet vores pensionstjek, så kan vi aftale et hurtigt opkald (5-10 min.), hvor vi ganske gratis og uforpligtende kan gennemgå, hvad der kunne give mening for dig at gøre.

Du kan booke et tidspunkt, der passer dig ved at klikke på knappen nedenfor.

Book opkald her

 

Thomas Kjølhede Thomas Kjølhede