Alternate Text

En kort pensionstjekliste, så du kan få et overblik

Vi oplever, at mange desværre ikke helt kan overskue, hvordan de får overblikket over deres pension. Derfor har jeg lavet en kort pensionstjekliste, så du hurtigt kan danne dig et overblik og dermed bedre forstå din situation.

Step 1: Få et overblik over dine årlige omkostninger i procent

Mange kan ofte spare 1,5-2,5% i ÅOP (årlig omkostning i procent) svarende til mellem 15.000 - 25.000 kr. om året pr. 1 mio kr. Det lyder måske umiddelbart ikke af meget, men det er det. Se selv nedenfor.

Vi har lavet et eksempel med 51-årige Inge, der har 890.000 kr. på sin pensionsopsparing. Ved at skifte til et selskab med lavere ÅOP (fra 2,7% til 0,6%), vil hun som 67 årig kunne gå på pension med hele 620.700 kr. ekstra i pension - alene ved at skifte til et produkt/selskab med lavere omkostninger.

Du kan se en mere detaljeret beskrivelse af eksemplet og udregningen ved at klikke her.

Step 2: Har du ordninger, der ikke bliver indbetalt på?

Gå ind på www.pensionsinfo.dk og log ind med dit NemID. Jeg har lavet en guide, så du kan se, hvordan man gør - download guiden ved at klikke her.

Hvis du har nogle pensionsordninger, der ikke bliver indbetalt på, bør du få vurderet disse, da der er stor risiko for, at dine penge bliver ædt op af gebyrer. Hvis du er i tvivl, kan det være en god idé at kontakte en uvildig rådgiver eller mægler, som kan hjælpe dig med, hvad der giver bedst mening for dig.

Step 3: Få uvildig rådgivning

Det kan være rigtig svært og tidskrævende at få det fulde overblik over, hvordan du får mest muligt ud af din(e) pensionsopsparing(er). Derfor er det en rigtig god idé, at få hjælp til at få vurderet, om der er penge at spare.

Hvis du allerede har prøvet vores pensionstjek, så kan vi aftale et hurtigt opkald (5-10 min.), hvor vi ganske gratis og uforpligtende kan gennemgå, hvad der kunne give mening for dig at gøre?

Du kan booke et tidspunkt, der passer dig ved at klikke på knappen nedenfor.

Book opkald her

 

Thomas Kjølhede Thomas Kjølhede