Alternate Text

Er du til pisk eller gulerod?

Det kan være svært nok, at få sparet op til den nye bil eller den store ferie. At tage tilløbet til at tage stilling til pension er ingen undtagelse, tværtimod er det endnu sværere. For den tid er, for mange af os, uoverskueligt langt ude i fremtiden.

Jeg ser det tit. Når der bliver snakket løn, hvor pension ikke er inkluderet. Når jeg bliver spurgt om det overhovedet kan betale sig at lave en pensionsplan. For selv om potentialet er enormt, så er tilløbet langt. Og frygten for den negative overraskelse, hvor der skal ”stjæles mere af min løn til pension” stor.

For det er i realiteten rigtig svært at identificere sig med den person man er mange år ude i fremtiden. Derfor kan det opleves som, at pension er noget der stjæles fra mig og gives til en uidentificerbar person ude i fremtiden. Men det er altså dig! Og tro mig – du bliver glad for at have taget stilling i tide.

Så falder du nogensinde i fælden og bliver irriteret over dine pensionsbidrag, så skynd dig at få dig et reality check. Er du til pisk, så snak med en der ikke fik taget stilling i tide. Er du til gulerod så mal billedet for dig selv af hvordan din perfekte pensionstid ser ud. Er det som en ferie uden ende? Tid, penge og overskud til familie eller noget helt tredje der gør dig glad? Uanset hvad det er, så vil friheden være guld værd.

Jon Reitz Jon Reitz