Alternate Text

Hvornår bør man som minimum få tjekket sin pension?

Vi ser ofte, at mange ikke får tjekket op på deres pension, når der sker væsentlige ting i deres liv.

Som hovedregel er det fornuftigt, at få tjekket sin pension efter i sømmene en gang om året. Men... Det er sjældent man får det gjort.

Derfor får du her tre begivenheder, hvor du som minimum bør få tjekket din pension:

1. Hvis du skifter job eller bliver ledig

Når du skifter job eller bliver ledig, har det stor betydning for din pension. Det betyder nemlig, at din løn typisk ændrer sig og dermed også størrelsen på dine indbetalinger - og så sker der samtidig i mange tilfælde noget magisk. Den ordning du før var tvunget til at have hos dit pensionsselskab igennem dit arbejde, får du muligheden for selv at bestemme hvad der skal ske med. I nogle tilfælde giver det mening at flytte den med videre og i andre tilfælde giver det god mening at se hvad andre kan tilbyde, før man takker ja til at flytte ordningen med.

2. Hvis du køber hus eller lejlighed

At købe fast ejendom er typisk en af de største investeringer du foretager i dit liv. Derfor giver det ofte mening, at få lavet en samlet gennemgang af sin økonomi (herunder pension) ved huskøb eller salg.

3. Hvis du bliver enlig, gift eller får børn

Er dem du ønsker, begunstiget på dine pensionsordninger? Det betyder, hvem der skal modtage din pension eller forsikringsudbetalinger, hvis du går bort. Det er vigtigt, hvis dit liv ændrer sig, at din begunstigelse også ændres, så det er den person, du ønsker, der skal arve efter dig.

 

Thomas Kjølhede Thomas Kjølhede