Alternate Text

Hvornår bør man som minimum få tjekket sin pension?

Det er ikke altid, man lige får tjekket op på sin pension, når der sker væsentlige ting i deres liv. Det kan fx være, når man får barn, skifter job eller bliver ledig. Herunder giver vi nogle eksempler på, hvornår det er en god idé at få tjekket op på, om din pension stadig lever op til dine fremtidsdrømme.

Som hovedregel er det fornuftigt, at få tjekket sin pension efter i sømmene en gang om året. Men... ligesom tandlægeeftersyn heller ikke står øverst på to-do listen 1. januar, så er pensionsopsparingen traditionelt heller ikke et typisk trækplaster.

Derfor vil vi istedet opfordre til at flette det ind som en naturlig del af ændrede (livs-)begivenheder i dit liv, når du alligevel har NemID fremme.

1. Hvis du skifter job eller bliver ledig

Når du skifter job eller bliver ledig, har det stor betydning for din pension. Det betyder nemlig, at din løn typisk ændrer sig og dermed også størrelsen på dine indbetalinger - og så sker der samtidig i mange tilfælde noget magisk. Den ordning du før var tvunget til at have hos dit pensionsselskab igennem dit arbejde, får du muligheden for selv at bestemme hvad der skal ske med. I nogle tilfælde giver det mening at flytte den med videre og i andre tilfælde giver det god mening at se hvad andre kan tilbyde, før man takker ja til at flytte ordningen med.

2. Hvis du køber hus eller lejlighed

At købe fast ejendom er typisk en af de største investeringer du foretager i dit liv. Derfor giver det ofte mening, at få lavet en samlet gennemgang af sin økonomi (herunder pension) ved huskøb eller salg.

3. Hvis du bliver enlig, gift eller får børn

Hvem der skal modtage din pension eller forsikringsudbetalinger, hvis du går bort? Det er vigtigt, hvis dit liv ændrer sig, at din ordning omfavner eventuelle nye mennesker i dit liv, så det er den eller de personer, du vælger, der arver efter dig.

 

 

 

Thomas Kjølhede Thomas Kjølhede